• Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

English

  • Sign up in our newsletter

Photo gallery

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της Αποκριάς, πραγματοποιείται αναπαράσταση του εθίμου του «Καλόγερου» στο Βαπτιστή. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πραγματοποιούνται καρναβαλικές εκδηλώσειςστο Κιλκίς. Ένα αποκριάτικο γλέντι στήνεται κάθε χρόνο στον πεζόδρομο του Κιλκίς, το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να χορέψουν και να διασκεδάσουν.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ανακοινώνεται και η ομάδα που νίκησε στο καθιερωμένο «Κυνήγι του Θησαυρού», το οποίο διεξάγεται το πρωινό της ίδιας μέρας. Και στις Καστανιές. Το πρωί της Κυριακής, άρματα και μασκαράδες παρελαύνουν στην κεντρική πλατεία του χωριού σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τη λήξη της αποκριάς.

Μια από τις πολλές εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου του Άσπρου και κορυφαία όλων είναι το καρναβάλι την καθαρά Δευτέρα. Την ημέρα αυτή γίνεται παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, στη συνέχεια ακολουθεί δωρεάν φασολάδα και χορός στην πλατεία του χωριού. Πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές καταφτάνουν από νωρίς και γίνεται ένα “πανηγύρι” χαράς για μικρούς και μεγάλους.

Οι εμπνευστές και ιδρυτές του καρναβαλιού είναι ο δάσκαλος του σχολείου το 1985 Γιώργος Κτενίδης μαζί με τον Ηλία Ιβανούδη. Η θερμότατη αποδοχή της ιδέας από πολλούς χωριανούς που αμέσως πλησιάσανε την ομάδα, από τότε μέχρι και σήμερα με την μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας, που είναι και η ραχοκοκαλιά της εκδήλωσης το καρναβάλι του Άσπρου διοργανώνετε με επιτυχία κάθε χρόνο.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Προσφορές Εμπειρίας

Log in

create an account