• Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

English

  • Sign up in our newsletter

Photo gallery

Περιήγηση στον Βοτανικό Κήπο

Ιδανική για επισκέπτες από τους γύρω νομούς

Φτάνοντας στην πόλη του Κιλκίς παίρνουμε το δρόμο για Τέρπυλλο και συνεχίζουμε προς Κοκκινιά, Μελισσουργείο, Παρόχθιο και Ποντοκερασιά κάνοντας μια διαδρομή περίπου 30 χιλιομέτρων. Ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων βρίσκεται στα 2 χλμ. πριν φτάσουμε στην Ποντοκερασιά.

Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων

Είναι ένας από τους νεώτερους κήπους της Ευρώπης, σε μια περιοχή κατάφυτη από τα φυλλοβόλα δρυοδάση της οροσειράς των Κρουσσίων και με πλούσια χλωρίδα που περιλαμβάνει τουλάχιστον 1.072 ενδημικά και αυτοφυή είδη της βαλκανικής χλωρίδας. Εδώ θα συναντήσουμε φυτά που ανθίζουν όλες τις εποχές του χρόνου (με αποκορύφωμα το τέλος της άνοιξης) μέσα από διαφορετικές διαδρομές περιήγησης που περιλαμβάνουν βραχόκηπους, αρωματικούς κήπους, τεχνητούς καταρράκτες, λιμνούλες, ρυάκια, διαμορφωμένα μονοπάτια, λιβάδια και δασικές περιοχές.

πλούσια χλωρίδα που περιλαμβάνει τουλάχιστον 1.072 ενδημικά και αυτοφυή είδη

Σε έναν χώρο όπου προστατεύονται και προβάλλονται τα φυσικά οικοσυστήματα της βαλκανικής χερσονήσου θα γνωρίσουμε την έκταση της βιοποικιλότητας της ελληνικής χλωρίδας, με σπάνια και ενδημικά φυτά που κινδυνεύουν ακόμη και με εξαφάνιση. Υπάρχουν πινακίδες πληροφόρησης που προσφέρουν γνώσεις και αποκαλύπτουν μυστικά των φυτών ενώ τα παγκάκια, οι κρήνες, τα κιόσκια, το παρατηρητήριο και το τζάκι του χώρου συνάντησης, προσφέρουν δυνατότητα ανάπαυσης, αναψυχής και περισυλλογής.

Ξενοδοχείο Κρούσσια

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων μπορούμε να συνεχίσουμε το δρόμο προς την Ποντοκερασιά προσπερνώντας την και ανεβαίνοντας τα Κρούσσια κατά μόλις 3 χιλιόμετρα. Εκεί, σε υψόμετρο 810 μ., ανάμεσα στα πυκνά δάση βελανιδιάς, θα βρούμε το ξενοδοχείο Κρούσσια, ιδανικό μέρος για να απολαύσουμε έναν καφέ ή φαγητό. Εναλλακτικά, προτείνεται και διαμονή στο ξενοδοχείο, μετατρέποντας τη μονοήμερη απόδρασή μας σε διήμερη εκδρομή, αν υπάρχει άνεση χρόνου, καθώς η τοποθεσία και το ξενοδοχείο προσφέρονται για κάτι τέτοιο.

Τα Κρούσσια είναι ιδανικός τόπος για πεζοπορία και βόλτα στη φύση ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει όλες τις ανάλογες παροχές, από ποδήλατα βουνού, τηλεσκόπια και πάρκο ψυχαγωγίας μέχρι αίθουσα μασάζ, σάουνα και χαμάμ, ενώ και η κουζίνα του είναι πλούσια σε τοπικές νοστιμιές, από αγριογούρουνο σαλμί με μανιτάρια και καρότα μέχρι ελάφι κρασάτο, χυλοπίτες, χουνκιάρμπεγεντί, κοντοσούβλι και ποντιακό τανωμένο σουρβά. Η απόδρασή μας στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο και τα Κρούσσια ολοκληρώνεται με μετάβαση στην πόλη του Κιλκίς και επιστροφή στη βάση μας.

Τα Κρούσσια είναι ιδανικός τόπος για βόλτα στη φύση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων
Τηλ. 2310 471613 & 23410 70688
Κρούσσια
Ιστότοπος: www.bbgk.gr
e-mail: info@bbgk.gr
Η επίσκεψη είναι δωρεάν.

Ξενοδοχείο Κρούσσια
Τηλ. 23412 00412 & 69 7667.2767
email: info@kroussia-hotel.gr
Ιστότοπος: http://kroussiahotel.blogspot.gr

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Διεύθυνση: Κρούσσια
  • Tηλέφωνο: 23410 70688
  • Κινητό Τηλέφωνο: 2310 471613
  • Email: info@bbgk.gr
  • Περίοδος λειτουργίας: Η επίσκεψη είναι δωρεάν
  • Τοποθεσία: Κρούσσια

Προσφορές Εμπειρίας

Log in

create an account