• Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

English

  • Sign up in our newsletter

Photo gallery

Πόλη Κιλκίς και κοντινές περιοχές

Σαββατοκύριακο στην πόλη του Κιλκίς και τις κοντινές περιοχές.

Ιδανικό για επισκέπτες από τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Άφιξη στην πόλη του Κιλκίς, Σάββατο πρωί και τακτοποίηση της διαμονής μας σε ένα από τα ξενοδοχεία της πόλης (βλ. κατάλογο ξενοδοχείων στην κατηγορία «επιχειρήσεις τουρισμού» - υπερσύνδεσμος).

Λουτρά Πικρολίμνης

Προτείνεται η μετάβαση στην πόλη του Κιλκίς να γίνει από τη διαδρομή μέσω των χωριών Μικρόκαμπος, Ξυλοκερατιά με επίσκεψη στην Πικρολίμνη (βρίσκεται ανάμεσα στον Μικρόκαμπο και την Ξυλοκερατιά) και παραμονή στο χώρο των λουτρών της Πικρολίμνης ακόμη και με διαμονή.

Αρχαιολογικοί Χώροι

Στην περίπτωση που έχει επιλεγεί διαμονή στο Κιλκίς, μετά την τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο, μπορούμε να κάνουμε μια εξόρμηση βόρεια της πόλης για φαγητό στην Ευκαρπία, επίσκεψη στην Τέρπυλλο με τον Αρχαιολογικό της Χώρο και στο Παλατιανό, όπου επίσης υπάρχουν τα αντίγραφα των αρχαίων αγαλμάτων. Για να τον επισκεφτείτε πρέπει να έρθετε σε επαφή με την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Επιστρέφουμε στην πόλη του Κιλκίς όπου έχουμε τη δυνατότητα διασκέδασης σε κάποιο από τα πολλά καφέ και εστιατόρια της πόλης.

Μουσεία

Την επόμενη μέρα, Κυριακή, το πρόγραμμα λέει επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο (εδώ θα βρείτε τα τέσσερα υπέροχα αγάλματα του Παλατιανού, τον μοναδικό Κούρο του Ευρωπού καθώς και ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα της καθημερινότητας των προγόνων μας) στο πολεμικό μουσείο που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς στον ιστορικό λόφο Ηρώων, επίσης στο Ναό του Αγίου Γεωργίου και στο Σπήλαιο του Κιλκίς.

Γυναικόκαστρο & Μεγαλιθικό Μνημείο

Μετά, μπορούμε να μεταβούμε στο Γυναικόκαστρο για να επισκεφθούμε το βυζαντινό κάστρο και ακολούθως στο Χωρύγι όπου υπάρχει ένα επιβλητικό μεγαλιθικό μνημείο των προϊστορικών χρόνων. Επιστρέφοντας σταματάμε για φαγητό στον γραφικό οικισμό του Μεταλλικού. Η επιστροφή στη βάση μας, μετά την ολοκλήρωση της εκδρομής μας, προτείνεται να γίνει μέσω του περιφερειακού δρόμου από Κολχίδα, Ξυλοκερατιά και Μικρόκαμπο, σε περίπτωση που δεν ακολουθήσαμε αυτή την οδό κατά την άφιξη.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Προσφορές Εμπειρίας

Log in

create an account