• Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

English

  • Sign up in our newsletter

Photo gallery

Περιοχή Δοϊράνης

Σαββατοκύριακο στην περιοχή της Δοϊράνης

Ιδανικό για επισκέπτες από τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Άφιξη το πρωί του Σαββάτου στη λίμνη Δοϊράνη και τον ομώνυμο οικισμό που βρίσκεται σε απόσταση 75 χιλιομέτρων από την Θεσσαλονίκη στα βόρεια σύνορα της χώρας μας.

Κιλκίς

σπανιότατος διάκοσμος από κοραλλιογενές υλικό, σταλακτίτες και σταλαγμίτες στο Σπήλαιο Κιλκίς

Κατά τη διέλευση από την πόλη του Κιλκίς προτείνεται μια στάση στην πόλη για να επισκεφθούμε το Σπήλαιο Κιλκίς που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου του Αγίου Γεωργίου το οποίο διαθέτει σπανιότατο διάκοσμο από κοραλλιογενές υλικό, σταλακτίτες και σταλαγμίτες που του προσδίδουν ξεχωριστή ομορφιά ενώ έχει κριθεί και κατάλληλο για σπηλαιοθεραπεία για ασθένειες όπως π.χ. το παιδικό βρογχικό άσθμα. Μετά μπορούμε να επισκεφθούμε και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης το οποίο παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον με τα εκθέματά του.

βελανιδιές ηλικίας έως και 400 χρόνων

Χίλια Δέντρα

Μετά την άφιξη στη Δοϊράνη, τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και μπορούμε είτε να περιηγηθούμε στην περιοχή της λίμνης με τις άφθονες φυσικές ομορφιές είτε να κάνουμε μια μικρή εξόρμηση στην τοποθεσία Χίλια Δέντρα του δάσους των Μουριών που βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα βόρεια, όπου υπάρχει ένας πανέμορφος χώρος αναψυχής, στο κέντρο μιας συστάδας από γέρικες βελανιδιές ηλικίας έως και 400 χρόνων, όπου μπορούμε να πιούμε τον καφέ μας απολαμβάνοντας την πανέμορφη φύση του δάσους των Μουριών, ένα ωραιότατο φυσικό δάσος ανάμικτης βλάστησης δρυός και φράξου που έχει χαρακτηριστεί «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης». Η παραλιακή διαδρομή που θα ακολουθήσουμε από τον οικισμό της Δοϊράνης μέχρι το βόρειο άκρο της λίμνης και την περιοχή των "Χίλιων Δέντρων" είναι μαγευτική.

μαγευτική παραλιακή διαδρομή στην περιοχή των "Χίλιων Δέντρων"

Δοϊράνη

Στην περιοχή της λίμνης μπορούμε να χαρούμε την απέραντη γαλήνη του τόπου και να μαγευτούμε από το εκπληκτικό δειλινό όπου τα νερά της λίμνης κοκκινίζουν καθώς ο ήλιος δύει. Τα πεντακάθαρα νερά της, προσφέρονται για ψάρεμα όλο το χρόνο. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή, μπορούμε να ασχοληθούμε με κάποια από τις δραστηριότητες στην περιοχή της λίμνης όπως βαρκάδα, ψάρεμα ή ποδηλασία ακόμη και να αθληθούμε στις γηπεδικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν και φυσικά να γευτούμε το φρέσκο ψάρι της Δοϊράνης σε μια από τις ψαροταβέρνες που προσφέρουν μεζέδες και νοστιμότατο γριβάδι.

ψαροταβέρνες που προσφέρουν μεζέδες και νοστιμότατο γριβάδι

Η Δοϊράνη είναι γνωστή και για τις μοναδικές πρακτικές αλιείας της και στην όχθη της λίμνης μέσα στο χωριό υπάρχουν εγκαταστάσεις για ψάρεμα όλο το χρόνο. Ολοκληρώνοντας την εκδρομή μας και παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, μπορούμε να ακολουθήσουμε την οδό προς Δροσάτο και να επισκεφτούμε ενδεχομένως και τους ενδιάμεσους οικισμούς, πριν αναχωρήσουμε από την περιοχή.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Προσφορές Εμπειρίας

Log in

create an account