• Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

English

  • Sign up in our newsletter

Photo gallery

Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων

Ένας πραγματικός φυτικός παράδεισος για τον επισκέπτη φυσιοδίφη. Στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων θα συναντήσει κανείς ενδημικά φυτά των Βαλκανίων, που ανθίζουν όλες τις εποχές του χρόνου. Ο επισκέπτης μπορεί να τα ανακαλύψει μέσα από διαφορετικές διαδρομές περιήγησης, που περιλαμβάνουν βραχόκηπους, αργυρόχρωμους, φαρμακευτικούς και αρωματικούς κήπους, καταρράκτες, μικρές λίμνες, ρυάκια, διαμορφωμένα μονοπάτια, λιβάδια και δασικές εκτάσεις.

Ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος, έκτασης 310 στρεμμάτων είναι από τους νεότερους του είδους του στην Ευρώπη και διαθέτει σπάνια αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, παραδοσιακές ποικιλίες οπωροφόρων, καλλωπιστικούς θάμνους, τεχνητές λίμνες, αυτοφυή είδη της βαλκανικής χλωρίδας, όλα αυτά μέσα σ’ ένα υπέροχο δάσος.

Είναι ανοιχτός για επισκέψεις και ξεναγήσεις καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα έως το μεσημέρι. Ο μοναδικός για τα Βαλκάνια Βοτανικός Κήπος βρίσκεται κοντά στον γραφικό οικισμό Ποντοκερασιά και στον σύγχρονο ξενώνα της, όπου οι φυσιολάτρες μπορούν να βρουν τον δικό τους μικρό ορεινό παράδεισο.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Συντεταγμένες: 41.091016, 23.110551
Show Street View

Προσφορές Εμπειρίας

Log in

create an account