• Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

English

  • Sign up in our newsletter

Photo gallery

greek

Ψητά Κυδώνια

Ψητά Κυδώνια

Μακεδονίτικο

Υλικά για 6 άτομα

  • 3-4 κυδώνια  
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1ποτήρι νερό
  • 1 φλιτζανάκι κόκκινο γλυκό κρασί  
  • γαρίφαλα- καρφάκια

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα κουκούτσια τους (τα οποία κρατάμε στην άκρη) και τα κόβουμε στα τέσσερα, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.
Τοποθετούμε τα κυδώνια σε ένα ταψί με την εσωτερική τους επιφάνεια προς τα κάτω. Καρφώνουμε 1-2 γαρίφαλα σε κάθε κυδώνι. Ανακατεύουμε το κρασί με το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί ανάμεσα στα κυδώνια. Σε μια άκρη του ταψιού βάζουμε τα κουκούτσια των κυδωνιών. Τα  σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Στη μισή ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσουν τα κυδώνια.

 

Επιμέλεια & φωτογράφηση συνταγών:
Στέλλα Σπανού 
Συγγραφέας Βιβλίων Μαγειρικής, Βραβευμένη Φωτογράφος

περισσότερα...

Ωτία

Ωτία

Ποντιακό

Υλικά για 10 άτομα

  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα

για το σερβίρισμα:

  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια απαλή μαλακή ζύμη.
Τη χωρίζουμε σε κομμάτια και ανοίγουμε φύλλα με τον πλάστη. Κόβουμε τα φύλλα σε ρόμβους κάνοντας μια τρύπα στη μέση όπου περνάμε ανάμεσα από την τρύπα τη μια άκρη του ρόμβου ώστε να σχηματίσουμε φιογκάκι.
Τηγανίζουμε τα φιογκάκια σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Επιμέλεια & φωτογράφηση συνταγών:
Στέλλα Σπανού
Συγγραφέας Βιβλίων Μαγειρικής, Βραβευμένη Φωτογράφος

περισσότερα...

Προσφορές Εμπειρίας

Log in

create an account